top of page

3 missies om je comfort zone te doorbreken.

Updated: Feb 28

Herinner je je nog hoe we het hadden over de wetenschap achter het uit je comfort zone stappen? It’s time om die theorie in practice om te zetten. Hier zijn drie fun-lovende manieren om die oude comfortzone vaarwel te zeggen. Klaar voor wat actie?


1. Table Mates: Jouw eerste stap naar het onbekende

Natuurlijk zetten we Table Mates op nummer één. Ons platform helpt je blind friendship dates op te zetten met mensen die je (nog) niet kent. Dit is je eerste missie! Het is dé manier om nieuwe vrienden te maken, je sociale skills een boost te geven en lekker te eten, natuurlijk. 

Stel je voor: jij, nieuwe gezichten, fascinerende verhalen bij een restaurant in je buurt... Wie weet wat de avond brengt! Schuif aan tafel bij één van onze tafels:


2. Zeg 'Ja!' tegen... nu ja, bijna alles

Wanneer was de laatste keer dat je iets spontaans deed? Je herinnert je vast die ene film met Jim Carrey nog. Geen nood om een volledige yes man of woman te worden. Een Yes Day is al gek genoeg! 

Een hele dag zeg je ja tegen uitnodigingen, last-minute roadtrips, unieke gerechten of wat er ook op je pad komt... Spontaniteit is de sleutel tot verhalen die je nog jaren zal vertellen. 

Durf je het nog niet alleen aan? Doe het samen met een vriend(in) die je vertrouwt en spring samen het leven in, en je comfortzone uit!


3. Mystery Box

Durf jij een activiteit te doen zonder te weten wat het is? Schrijf je in voor iets mysterieus en laat je verrassen. Of het nu een geheime kookles is, een onbekende sport, of een workshop in iets waarvan je niet eens wist dat het bestond, de spanning van niet weten wat er gaat gebeuren, is de helft van het plezier. Ready, set, surprise!

Een extra tip om dit waar te maken? Maak je eigen Mystery Box! Dit vereist een DIY-mind, maar je kunt je eigen "mystery box" samenstellen vol activiteiten. Dit kan variëren van thuis-avonturen zoals "maak je eigen pizza-avond" tot buitenshuis activiteiten zoals "ga naar deze coördinaten en ontdek wat er te doen is." 

Schrijf 20 (of meer) verschillende activiteiten op kleine papiertjes. Dit kunnen dingen zijn zoals "volg een kookles," "probeer paddleboarding," "doe mee aan een schilderworkshop," of "neem deel aan een improvisatietheater." Vouw de papiertjes op en stop ze in een doos. Telkens wanneer je de nood voelt om uit je comfortzone te breken, trek je een avontuur uit de doos.


Geen goesting in geknutsel?

Je kan deze missie ook omzetten in een app of randomizer website zoals wheelofnames.com of spinthewheel.io 


Een extra duwtje in de rug nodig? 

Organiseer een uitwisseling van mysterie-activiteiten met een vriend(in). Elke vriend stelt een lijst op van activiteiten die ze interessant vinden maar nog niet hebben geprobeerd.

Trek om de beurt een activiteit van iemand anders zijn lijst en organiseer de details voor hen. Zij doen hetzelfde voor jou!

Zie je wel? Uit je comfort zone stappen is niet alleen een must voor je persoonlijke groei; het is ook enorm leuk! Vergeet niet, zoals we eerder zeiden, het leven is te kort om in die oude, vertrouwde jeans te blijven hangen. 

32 views0 comments

Comments


bottom of page